Sunday, January 7, 2007

SELAMAT HARI JADI MUHAMMAD FARHAN

HAPPY 5TH BIRTHDAY PUTRA BONGSUKU...Suka giler dia, dari hujung tahun lepas dah buat countdown, hari-hari mintak handphone nak tengok tarikh birthday dia. So lastly the day has arrive...pagi-pagi lagi dah asyik mintak kek dengan abah dia. So tengahari tadi pergi the Store Sg Buloh, singgah Kings Confectionery beli small choc. cake and sandwich, then masuk supermarkat beli air, after that singgah KFC beli Variety Bucket. Then pergi Taman Tasik Perdana, buat small celebration for Aran Birthday. Selalu nyer gini ler me sambut birthday anak-anak. Tapi kali ni lain sikit sebab buat kat Taman, ala-ala garden weeding, birthday pun ada ala-ala garden gak...Muahahaha....jadi ler. Selalu ada Mak Tok and Tok Abah but this year dia orang gi berjalan-jalan ke Indonesia. So sambut jer lah kami anak beranak. Meriah jugak...hmmm



Cuaca hari ni pun best jer, redup dan nyaman, tak nampak matahari langsung. Tapi yang tak best nyer, kain kat jemuran tak kering ler kalau gini cuaca dia. So sampai jer tengok orang dah ramai dari biasa...Suspen jugak takut tak da tempat nak lepak. Fuhhhh....nasib baik ada meja kosong lagi, tapi ada sikit kotor juga. Lepas bersih dan bentangkan saprah, baru ler keluarkan makanan. Cucuk lilin kat kek, tiup lilin, potong kek, makan KFC minum-minum, makan-makan. Then bebudak tu gi memain, Kak Long lak buat Homework, rajinnyer anak ku ni, kat taman pun bawak homework. Dah besar pun tak layak nak main games kat situ kan. Penat main, minum lagi, then sambung main lagi. Lepas tu makanan yang tak habis tu bagi makan ikan dan kura-kura kat pond yang ada kat situ. Caya ler tortoise tu pun makan KFC hehehe......jangan sakit perut dah ler. Tak pasal-pasal berdosa lak kita yer anak-anak.
Then sambung main lagi. Lalu pulak Motor Aiskrim...kenduri aiskrim ler. Lama jugak kat situ, dari kul 2+++ until 5+++. Waktu nak balik tu pun ramai orang lagi. Parking full, sampai nak keluar pun jem. Sampai umah. Birthday Boy pulak tak sabar-sabar nak bukak hadiah dia. Nyaris nak bawak pergi bukak kat taman tengahari tadi. Suka nyer dia.....Mak dan Abah pun lagi suka bila tengok anak-anak suker.....Itu lah kebahagian bagi mak dan abah.

3 comments:

Mrs Taz said...

Alahai ...sweeeeettnyyeee SiAran ni senyum. Happy Birthday to you..you are so lucky to have abah and mak like that you know...

Acik, nampak acik bertambah cun lah...serius..ni! Nampak putih dan berseri gitu ;)

my life my world said...

Hehehehe.....Sebab ambik Nutrilite kot dan pakai lak Artistry...Tima Kacih Naddy...Dan bertambah tembab kan Zia....sedihnyer............

Mrs Taz said...

hmmm...tembam la skit..tak pe asal sihat ;)
Nak kurus kena rajin makan..tapi makan sikit2..agaknye acik ni busy sgt kot...ekekeke tak pe cik lepas ni kita buat aktiviti bermain bowling 2 kali seminggu..amcam ok tak?