Saturday, December 30, 2006

MY NEW CLEANER

Hari ni, first day untuk My New Cleaner start kerja kat umah. Actually, this is my mother punya maid, but dia just kerja once a week jer kat umah sebabnya tak larat le hamba nak mengemas rumah. So dia just buat kerja-kerja mengelap, menyapu, mengemop, cuci tingkat, cuci toilet, cuci anjung. Itu je, kalau nak tunggu I buat, memang ler asyik tertangguh jer, sebabnya bila ada masa lapang jer, start le nak buat taik mata jer..... Alhamdullilah, ada orang nak tolong buatkan kerja-kerja ni. Berseri le sikit rumah ku...Esok Raya Haji, kalau orang tanya, tak balik kampung ker? Me just said, hari-hari balik kampung, Dah memang duk kampung pun. Rumah ibu mertua pun kat Klang jer, kalau dari umah tak sampai sejam dah sampai. Pusing-pusing pun kat situ jer. Bagus jugak, tak yah nak tempuh kesesakan lalulintas, nak bayar tol lagi. Persediaan raya? Pergi rumah mak & mak mertua jer, untuk meriahkan suasana. Ingat nak masak mee hon jer kat umah, nak masak ketupat... sure gi umah mak & mak mertua dia orang dah masak cam tu punya.(Sebenonya tak expert nak masak rendang :) takat buat ketupat tu boleh ler). SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA UNTUK SEMUA.....

2 comments:

n said...

syoklah achik ada cleaner ek ehehe kita je yg kena buat sendiri :)

anyway, selamat hari raya aidiladha achik.... ada kek2 coklat tu pass2 la sini ehehehe

happy new year... best wishes for 2007....

my life my world said...

Hai nadia, InsyaAllah, nanti acik buatkan kek cekelat tu yer. Cian dia, raya kat sini je kan. Salam Aidil Adha dan Selamat Tahun Baru