Tuesday, December 12, 2006

WEEKEND DI OU

Seperti biasa...lewat sungguh nak up-date, dah hari Selasa baru nak buat. Sibuk memanjang. Hmm, last Saturday, kena kerja but then receive a call from Hilman said "Mak, kalau tengok CICAKMAN hari ni ok tak". Hmm anak ku ini dah kena virus CICAK ler pulak. Mak pun kata "Kalau abah kata ok, mak ikut jer". So abah pun kata ok, abah ni memang lemah sikit dengan pujuk rayu anak-anak dia...untung ler anak-anak ku dapat abah camni. So after kerja terus gi OU, janji jumpa kat situ, pergi beli tiket kat GSC then jumpa dia orang kat JOHNNY Restaurant, solat Asar then terus masuk cinema. Cerita dia okaylah mula-mula, asyik gelak jer nengok telatah Apek, then by the end quite boring sikit sebab dah masuk bab gaduh-gaduh. Anak-anak perempuan ku tang ni dah sebok kata ngantuk. Tapi kalau tanya bebudak lelaki, dia kata BEST!, walaupun Aran tak boleh duduk diam kat kerusi, asyik jer berjalan within that row. Lepas habis wayang bergegas balik sebab nak kejar solat Maghrib kat umah, But before that sempat lagi pergi beli kek keju untuk buat puding for majlis hari jadi esok. Itu cerita Sabtu...Hari Ahad lak, hehehe...pergi lagi OU, macam dah tak der tempat lain ler pulak. Ini sebab Abah dia ada Tahlil kat umah Bos dia di TTDI sempena nak pergi Haji, but staff lelaki jer pergi. Maka abah dia pun transit ler kita orang kat OU sementara habis kenduri. Lunch kat Chicken Rice Shop (tempat favourite anak-anak). Terserempak dgn Zia, Yan and anak bujangnya Fariz. (Zia and Yan kalau jalan ngan Fariz tak nampak macam ayah/mak ngan anak, macam kekawan jer, sebab Fariz pun dah sesaiz ngan korang/ditambah lak ngan awet muda korang...hehehe...). After that jalan ke Parkson, nak cari barang sekolah untuk si Bongsu (Punya ler teruja giler mamat kecik ni, walhal baru nak beli beg), then decide nak survey harga kat JJ lak, from this new wing to old wing. Jauh jugak tu nak menapak. Sampai kat JJ ternampak ler pulak my feberet perfume, INCANTO (Selvatore Ferragamo), maka terbeli lah pulak. Naik kat tempat Toys, nak cari barang sekolah Aran + beli present untuk Alif, sepupu anak-anakku. Then teringat tak sembahyang Zohor lagi, after solat back to JJ again, jumpa Abah kat sana, then beli present, then going back to New Wing masuk Parkson sebab tak jumpa kat JJ. But dalam perjalanan tu tersinggah le kat kedai Miroza, kebetulan Achim give me voucher bernilai RM300.00 so waktu ni ler nak reedem the boucher (Thanks a lot Abang). Beli Handbag Pierre Cardin, kena tambah sikit ler duit + beli T-Shirt Achim. After beli barang kat Parkson menapak balik ke Old Wing, sebab parking keta kat situ. Aduh kaki dah naik lenguh dah, mana nak kejar langkah Achim yang panjang tu. Tapi puashati ler hati sebab dapat perfume baru ngan handbag baru. Hehehe...Then off to Klang, sebab ada majlis Harijadi Alif yang ke 8 tahun. Seronok ler anak-anakku berjumpa dengan sepupu dia, kalau boleh tak nak balik. But mak ngan abah dia dah ngantuk, esok lak kena kerja. Bestnya Selangor Isnin cuti (Keputeraan Sultan Selangor)......sempat lagi tu on the way singgah McD Drive-In kat Plus Highway, bertuah betul bebudak ni (budak lelaki) asyik ingat nak main jer, tadi orang ajak makan tak nak. Sampai umah dah kat kul 11 malam. Aduh ngantuknya...ZZZZZZZZzzzzzzzzzzz

4 comments:

Mrs Taz said...

acik...asal jatuh lak side bar tu ..hek hek hek..

amboi 2 hari berturut2 tu jalan shopping eh? best tak incanto tu? nak try gak la. Zia dah beli baju kat topshop aritu tau...

rajin2 update tau...suka baca..happy :D

miss u already la...

Mrs Taz said...

e eh lupa lak...asal tak letak gambar handbag and perfume tu? Nak gak tengok..kira shopaholic gak acik ni ek? ekekekekekeke

my life my world said...

Malu ler Zia, barangan kita tak ler mahai mahai macam awak punya. Ha tu ler, Acik pun heran macam mana leh lari tiap kali up date. Tu yang nak minta TOLONG!TOLONG!TOLONG! kat Dr. Zia tu. cepat ler balik dari bercuti ek. Miss U already.

n said...

a'ah kak chik, letak la gambar! nak tengok juga... alaaaa sama la kita shopping bkn nyer designer brands nyer pun, but x kisah la kan, janji kita suka... :)