Monday, November 16, 2009

BAHASA 1 MALAYSIA


Sampai jer opis pagi ni, terus check email. Aku terima email ni dari Group UITM-CT, geng masa study dulu. Tak tahu lah nak gelak ker nak nangis. Gelak sebab ada jugak orang kat Malaysia yang indah permai dengan pelbagai kaum ni yang tak reti bahasa. Nak nangis pulak sebab, kenapa ler Bahasa Jiwa Bangsa ku di jadikan bahan kelucahan untuk dipaparkan kat Billboard sebesar alam nih.
p/s : ada ler tangan tangan dajal yang memotong ekor huruf 'j' dan hilangkan kepala titik kepala 'j' tu. Memang banyak sungguh orang kreatif kat kota raya ni kan :)

5 comments:

azieazah said...

Bolehkah pihak ACE Insurance tu saman ek? Nak saman sapa?

kesian kan? mesej yang ingin disampaikan terus menjadi terpesong...

*sepatutnya Kemajuan, right?
cisssss...!

^@mr!^ said...

hahahaha..
lawak ada..
macam nak marah pon ada...

merosakkan bahasa je kan auntie??

IXORAROXI said...

tu jenis manusia yang tak pernah tahu apa itu tatasusila tu, tak tahu apa itu sivik..kesian betul mereka itu..ish ish ish

My Life My World said...

azieazah - itulah vandalisme namanya, nak salahkan sapa lagi? kalau pasang CC TV tu okay gak.

amri - betul tu, merosakkan bahasa jer. Kelucahan yang melampau jadi nyer. Amri tak macam tu kan ;)

ixoraroxi - mesti kat sekolah masa periksa matapelajaran sivik dapat F kan. Dia orang ni berpenyakit yang dia orang sendiri tak sedar.

^@mr!^ said...

InsyaAllah...
saya bukan begitu=)