Wednesday, June 2, 2010

NAK COKLATTTTTTTTTTTTT ....

Aku membongkar semula gambar gambar lama yang simpan dalam PC ni. Kalau dulu nak tengok gambo bukak album, sekarang ni main bukak PC jer. Kalau PC rosak, memang abis lah, tak ada harapan lagi ler nak tengok gambo lama. Dah la jenis pemalas nak pergi cuci kat kedai kan ;). Tiba tiba masa tengah melihat dan membongkar gambar lama itu, maka terjumpalah gambar coklat coklat yang dibeli masa ke Langkawi tahun lepas. Tiba tiba rasa mengidam yang teramat giler datang lah pulak. Sumpah, aku rasa aku nak coklat dalam gambar ni sangat sangat. Dah lah aku tengah lapar giler nih ... Arghhhhhhhhhh ... nak pergi Langkawi lagiii, nak cari coklat lagiiii. Macam mana nih...




Memang lah antara aktiviti paling best kat pulau itu adalah upacara membeli coklat pelbagai jenis ni. Aku macam tak heran jer kat pinggan mangkuk dan periuk belanga. Ada lah aku beli 1 Set jer mangkuk buat syarat, itu pun tak sampai 2o hengget. Tapi kalau coklat ni, aku perabih beratus lah jugak ... ngeh ngeh ngeh. Tolonggggggggg .... ada sesapa nak sedekah coklat tak kat aku ... especially Kinder Bueno kotak besar tu ... wink wink wink





14 comments:

alia zarfullah said...

makanlah cokelat banyak2 kalau nak buat hati rasa gembira :)

ooohh trip gi langkawi dgn fmly kuang kan. ye alia tahu.
time tu auntie belikan baju kebaya untuk cikyah...&& cokelat byk kat peti ais.
dah tak tahu yg mne cokelat from overseas or local. haha.
bila nak gi langkawi lg? nak ikut :)

lemongrass said...

Jom datang rumah I. Coklat memang sentiasa berlambak2 kat rumah ni. Tapi I tak makan sangat but I suka beli, hehehehe...

mohdandmeriam said...

salam ros..chocolate and icecream memang tak menjadi pilihan makcik yam..memang tak suka..pelik kan ..nak buat macam mana..budak2 memang suka makan dua benda ni..cucu2 sangat suka..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam kak !


dalam banyak2 tu ada 2 jenis jer ada dlm fridge kat umah tu..
hershey & toblerone.


* abg borong kat airport masa dia balik kemarin..bbdak tu kemain suka lagi.

Bila lah nak sampai langkawi ni..

kakzie said...

syoknya..kita pun suker giler kat soklat ni..dulu2 kalau sepupu2 balik dr oversea soklat ler di tunggu2 hehehe

tak terjangkau lagi kaki ini ke Langkawi..

azieazah said...

ACIK... jom kita pegi Langkawi jommm!

Coklat di sana, beli di Ismail Group lebih murah dan banyak pilihan berbanding di Suri Idaman.

nur farhanah said...
This comment has been removed by the author.
My Life My World said...

alia zarfullah - Salam Alia :)

Sudah semestinyer makan coklat bebanyak memang bikin hati gumbira dan bikin perut kenyang juga. Bila nak gi Langkawi??? Alia doakan Kak Long dapat MRSM Langkawi yer, nanti memang ler selalu auntie pergi sana ;)

My Life My World said...

lemongrass - Salam LG :)

Ishhhh ...Uu pelawa I datang umah U, Kalau I ada sayap, tak pun kalau Air Asia / MAS tu I punya ... memang sekarang jugak I datang umah U. Nak makan makanan U yang sodap sodap tu, sambil sambil menjenguk bakal menantu I yang comel tu ...hehehehe

My Life My World said...

mohdandmeriam - Salam Mak Cik :)

Jarang orang tak suka Coklat dan Aiskrim Mak Cik. Untung Mak Cik kira nyer, dapat save budget, dapat jaga kesihatan jugak sebab kurang makan yang manis manis nih. Tok sah kira budak budak, saya yang dah tua ni pun suka sangat coklat dan aiskrim :)

My Life My World said...

azrina03.07 - Salam Rina :)

Nak sikit coklat dapam peti ais Rina boleh? Hehehe ... untungnyer Cik Abang selalu gi oberseas kan. Dapat penuhkan peti ais dengan coklat :)

My Life My World said...

kakzie - Salam Zia :)

Cenderahati yang paling fofular kalau ada sesapa balik dari oberseas kan :) Best, tapi yang tak best nyer lepas tu tak ada kenangan sebab semua dah masuk perut ... hik hik hik

My Life My World said...

azieazah - Salam Kak AA :)

Eh! ada lagi ker rombongan Cik Kiah ke Langkawi. Rasa nak ikut lak, tapi tak kan cepat sangat siaran ulangan kan. Baru jer pergi kan. Langkawi memang best, anak anak saya duk teringat sampai sekarang ni, semua nak ulang pergi balik ke sana :D

My Life My World said...
This comment has been removed by the author.