Monday, May 3, 2010

DAN PEMENANG AWAD KALI INI, ADALAH ....

Ceh! perasan abis aku. Macam Yuna terima anugerah AIM lak rasa nyer. Hahahaha... banyak lah aku punya Yuna. Blogger Award ni dapat dari Adik Kelly yang jauh nun di utara. Terharu nyer, sebab dalam 5 orang senarai dia, ada lak nama aku. Terima kasih yer Kelly ... meh sini aku cuba jawab soalan soalan cepumas dia.




  • Copy award
Done
  • The person who give the award & the link / blog
Kelly
http://mrskellywalther6969.blogspot.com/
  • 10 Question with 5 answer for each question
Meh sini tengok apa aku jawab ;)
  • 5 Name that people call you
Ros - famili terdekat, yang melihat kelahiran aku, dan Mak Cik Meriam (rasa aku macam dah kenal rapat bila dia panggil aku dengan Ros, sebab jarang orang yang aku baru kenal panggil aku dengan Ros)
Jaf - Kawan kawan sekolah rendah (Mak aku selalu konpius bila dia orang datang rumah cari Jaf, sebab adik beradik aku nama semua start dari JAF - so Jaf yang mana satu?)
Fairos - Kawan sekolah Menengah, Kolej, dan Opis Mate
Kak Cik/Acik - adik aku / sahabat sahabat yang tercinta, member rapat masa di kolej
Mak Lang - Anak sedara belah aku
Eh! aku tambah satu lagi boleh ... tamak nyer aku .... hahahahha
Auntie Fairos - Anak Sedara belah Klang (kampung ayah anak anak aku) / kawan anak anak aku

5 Important date in your life
Birthday aku - 28 Disember (yang betul)/4 Januari (dalam surat beranak)
Kak Long - 11 Februari
Nur Haziqay - 01 Mac
Muhammad Hilman - 19 Februari
Muhammad Farhan - 07 Januari
  • 5 Thing you done yesterday
Hantar/Ambik Kak Long Tuition di Perfection Kepong
Beli barang dapur di Tesco X-Tra Batu Caves
Hantar Kak Long dan Iqa di McD ada Birthday Party kawan dia
Lipat kain 3 bakul besar sekali harung :)
Tidur - hehehehe
  • 5 Ways to be happy
Bila dapat keluar shopping dengan anak anak
Bila dapat makan bersama anak anak, tak kira lah kat rumah ker kat luar rumah ker
Bila aku dapat melancung bersama anak anak, anak sedara, adik beradik, mak dan abah
Bila dapat berkumpul dengan anak anak, masing masing berebut anak anak nak bercerita dengan aku
Bila dapat bergossip dan meluahkan perasaan bersama anak anak .... hehehehe
Semua mesti ada anak anak aku - itu lah kebahagiaan hakiki aku :)
  • 5 Favourite movies
Transformers
Batman Returns
Harry Potter
Wayang
Pisau Cukur

  • 5 Favourite hobbies
Melancung
Shopping
Masak kek dan biskut (walau kekadang memang tak ada masa-kecuali kalau orang order nak kek aku)
Membaca Novel
Mengemas Rumah

  • 5 Favourite people
Mak dan Abah Kuang
Mak Klang / Arwah Abah Klang
Anak anak tercinta / anak anak sedara Kuang & Klang
Adik beradik ku belah Kuang/ Pak Cik Mak Cik anak anak ku di Klang
Sahabat ketawa dan menangis yang dah serupa adik beradik sendiri
* tanpa mereka aku bukan sesiapa pun

  • 5 Favourite places for vacation
Pulau Pinang - suka sangat Penang ... especially makanan dia ... aku kan suka makan ;)
Cameron Highland - nyaman dan tenang jer tanpa ada air-cond
Kota Kinabalu/Kundasang National Park - pernah dibesarkan disini, dan selesa di sini satu lagi tempat nyaman
Cherating - Saya suka pantai, pantai di sini bersih compare to tempat lain
Dan teringin nak ke Kota Suci Mekah
# eh ... ni termasuk yang belum pergi lagi kan :) yang 4 kat atas tu dah pergi dah

  • 5 Reason you answer the survey
Sebab aku jarang jawab survey
Award kat atas tu comel sangat - sebab nak kan awad jadi kena la jawab survey
Amat amat terharu sebab Kelly letak nama aku dalam Blog dia untuk aku jawab survey ni
Aku tak tahu nak post apa hari ni :) hehehe
Menyedarkan aku siapa sebenarnya yang aku sayang

  • 5 Person to tag
Kak AA - http://azieazah-aa.blogspot.com/
Zia - http://mylifejourney09.blogspot.com
Ayang -
http://ayang1212.blogspot.com/
Mak Cik Meriam -
http://mohdandmeriam.blogspot.com/
Mia's Mom -
http://asiampassingby.blogspot.com/ kalau tengah stress study tu - try ler tiada paksaan ;)

8 comments:

azieazah said...

Ahaaaa... Kak AA pun dapat dan kena yerrr...

timakasihhh timakasihhh.. Nanti nak buat lah...

Best entry. Ada banyak perkara yang kita terlupa dapat diingatkan semula...

IXORAROXI said...

ya ampun baru teringat ada satu tag Fairos yg saya tak jawab

My Life My World said...

azieazah - Salam Kak :)

Tahu ... akak rajin jawab Tag kan, so tak sabar ni nak tunggu akak jawab Tag ni pulak ;)

My Life My World said...

Ixoraroxi - Salam Ix

Ha! berapa punyer lama daa di peram buat pekasam Tag tu ... hahahahaha

Mrs Taz said...

acik,

thank u .. nanti zia buat ek ?

My Life My World said...

Mrs Taz - Salam Zia

Dah jawap kan. Acik dah nampak kat Blog Zia tadi. Terima kasih sebab sudi terima Award dari Acik yer ;)

mohdandmeriam said...

salam ros..tersenyum makcik bila baca n3 ni..hehe makcik termasuk dalam senarai..entah makcik rasa dekat bila panggil ros..bunga yg menjadi kesukaan makcik..tentang tag tu tak reti nak buatlah ros..tak pernah jawab n ambil award ..bukan tak suka n appreciate tapi tak reti..makcik ni kan pandai taip n pos n masuk gambar dalam blok tu je..yg lebih2 tu tak pandailah hahaha..sorrylah ya.

My Life My World said...

mohdandmeriam - Salam Mak Cik :)

Saya terkesima (ayat hehehehe) bila mak cik mula panggil saya dengan nama ROS ... memang saya akan rasa rapat dengan orang yang panggil saya dengan nama ni. Sebab mereka yang betul betul kenal saya dan hidup dengan saya dari kecik jer panggil dengan nama ni :)

Tak kisah lah kalau Mak Cik tak nak buat pun, tak marah pun Mak Cik sebab Ros sayanggggggggggg Mak Cik :)