Friday, September 4, 2009

DAN DIA JUGA MERASAI ...

Salam Jumaat, ada ker yang jawab ek. Amboi tajuk post aku, tak boleh blah macam tajuk novel Alaf 21. Hehehehe...adoyai. Hari 14 Ramadan. Alhamdullilah puasa ku belum ditinggalkan lagi. Aku baru sampai rumah. Hari ni duk opis cuma untuk 1 jam 30 minit sahaja. Sebab nyer ada banyak kerja kat luar yang perlu dibereskan. Perjalanan jauh hari ni, tak ler jauh sangat, tapi sebab pusing pusing, abis ler jugak minyak keta aku.


Memula ke Solaris Mont Kiara ambik dokumen, then ke Shah Alam nak beli dokumen tender, tapi before that kena pergi bank dulu buat bank draft. Orang ramai ler pulak kat Bank(banyak nyer duit dia orang ni), tak ada parking lah pulak kat area Plaza Massalam ada hantu tak agak nyer kat sini. Maka tak ler sempat beli, then pejabat 'gomen' keluar awal lak sebab jemaat, kena datang balik lepas 2.45 ptg. So perjalanan seterusnya adalah ke NorthPort Pelabuhan Klang. Masuk balik Tol Bukit Jelutong keluar Tol Bukit Raja menghala ke Northport. Punyer lah jem, ialah pulak kan, dah waktu rehat semua orang nak pergi masjid dan shopping bagi pompuan ler Nasib baik tender Northport tutup pukul 3.00 petang. So tak lah In-Hurry sangat.



Maka pemanduan adalah amat berlenggang lenggok nyer bak itik pulang petang. Lori kontena lagi laju. Seriau sungguh, bergoyang goyang keta. Ini kali ke2 aku masuk port. First time adalah masa darjah 6 waktu tu rombongan sekolah. Which is tahun 1981 (hah hah ... tengah congak congak umur aku la tuh). Aku tak tahu pun Northport ni kat mana, tapi petang semalam adalah ler buat revised kat google earth dan print. Tapi aku tertinggal ler pulak map kat opis. So redah jer lah, main ingat jer map tu then follow papan tanda. Sampai pun dengan selamat.


Then pusing balik ke Shah Alam. Penat wooo, drive waktu cuaca panas di bulan posa ni ... cair kepala otak, lalu ia pun start ler menerawang. Masuk ler episod citer sedih, membuatkan hati menjadi rawan. Tapi tak ler sampai melalak dalam keta. Tetiba ada incoming call :


Mak Aran


Assalamualaikum
Wa'alaikumsalam
Kenapa suara mak macam sedih jer


Aku terpaku seketika (terkejut sebab dia boleh rasa)


Macam sedih? Macam mana Aran tahu mak sedih
Suara mak tak macam selalu. macam lain jer
Kalau mak sedih, Aran rasa apa
Aran pun sedih




Alahai, terharunyer aku. Kuat kah 'simpulan perasaan' aku dan dia. Sampai buah hati ku ini dapat rasa apa yang mak dia rasakan. Syukur, diharapkan concern Aran pada mak dia akan berkekalan sampai bila bila... Amin. Syahdu nyer perasaan.

6 comments:

Mrs Taz said...

ala cik , nape sedih tu ... zia pun rasa sedih plak .. walaupun tak tau apa benda sebenarnya .. kesian kat acik kena kerja teruk camtu .... sabar cik , zia doakan acik yang terbaik ye ... Amiiiiiin ... =)

My Life My World said...

Apa pun yang terjadi
Berjalan lah tanpa henti ...
Lagu Tok Ti lah pulak. Biasa lah hidup, ada gelap ada terang. Zia doakan banyak banyak yer. Biar dapat rezeki limpah ruah macam Zia... Amin juga

You Might Be Know Me said...

betul. life must go on. :)

My Life My World said...

You Might Be Know Me ... welcome to my blog. Yes, anda betul 200%. Setuju sangat.

azieazah said...

ACIK... kenapa begitu adalah KERANA...

ARAN tu anak awak.. dan awak tu IBU ARAN...

My Life My World said...

Kak AA - betul tu, dan lagi sebab dia anak bongsu kut, jadi perhatian kat dia lebih ler sikit.