Saturday, January 8, 2011

LUKISAN MENAWAN DI MATA IBU


Hari ni kami sekeluarga dapat Birthday Invitation ke rumah opismata aku Fiza. Dia celebrate Birthday anak bongsu nyer yang kebetulan sama tarikh dengan Aran di kediaman nya kat Puncak Jalil. Nenoneneno ....Zila akak pergi makan-makan lagi. Jangan jelez muahahahaha (gelak setan). Jadinyer untuk tidak membosankan korang dan aku jugak sebab asyik ler post gambar kek dan makan-makan ... maka ni ler cerita selingan nyer ;)



Aku angkut semua anak ke opis pagi tadi, kecuali Iqa sebab dia kena attend Tuition. Aku pulak kena attend urgent meeting. Jadi nyer aku tinggalkan lah anak anak layan diri sendiri kat opis tadi. Syukur sebab floor aku tak ada orang lain. Kecuali aku dan Fiza yang cuti hari ni. Memang seronok ler dia orang ni. Kak Long siapkan homework, Hilman main internet ... Aran lak melukis. Dia memang suka melukis. Kat atas ni ler hasilnyer. Tak tiru dari mana-mana pun. Datang dari hati ... chewah! gatai kau yer sejak dah bersunat. Tak ada lukisan lain nak buat ek. Lawa lah pulak lukisan dia ... hehehehe. Kat mata aku lah :)

16 comments:

-Amri- said...

cantik juga tu auntie..
baru sekolah rendah..
nanti dah meningkat umur siapa tahu boleh jadi artist
hehe

Dr. Rodzila Rodi said...

huh!!
mana gambar makan2 dan jalan2 kat puncak jalil tu..
anyway, lukisan aran cute..
macam sapa ek?mak dia ke abah dia?wenk!

Mrs Taz said...

wah wah ... gambar nak mengorat tu ... hehehe .. cantik sangat =)

azieazah said...

Kak Azie suka simpan semua lukisan tangan anak-anak dlm kotak khas. Buat kenangan nanti.

Biar comot, biar senget, tetap cantik dan istimewa di mata kita, kan?

My Life My World said...

-Amri- Auntie pun rasa cantik Amri, sebab tu ler auntie masuk kat Blog. Tak jadi artist pun tak per asal dapat jadi arkitek ... Ish! statement apakah ini ... hahahahaha

My Life My World said...

Dr. Rodzila Rodi - Hahahaha ... nanti akak letak gambarnyer kendian yer adik Zila sayang. Kasik tambah jeles :P

Aran dapat ilham dari kakak dia tu, ramai sangat yang tengah ushar ... hehehe, sapa kata anak acik tak lakukan ;) Terhangat di pasaran tuh. Aduyai! mak dia nih terperasan lelebih lak. Wink Wink Wink (akak punyer wink kena lebih sikit dari kau dik) ;D hehehehe

My Life My World said...

Mrs Taz - Auntie Zya pandai ... clap clap clap. Ni jer lah yang menurun ikut jejak abah dia Zia. Yang suka melukis dan tulisan cantik. Yang lain hancus. Lebih lebih lagi Hilman. Lawa lagi hasil kerja adik dia ... hukhukhuk

My Life My World said...

azieazah - Satu idea yang baik lah Kekanda, tak penah terfikir. Terima Kasih. Dah kasik tahu Aran, suka dia :)

Betul kak, biorlah tak cantik di mata orang kan, tetap cantik di mata kita. Setuju sesangat.

Amy Syaquena said...

Shantik gambar tue..

p/s : baru hari nie sempat skodeng blog kawan-kawan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hehehe...

cute aje sipompuan tu bila cinta berbalas... terus terpacak rambut dia.




* surprise ! akak di TAG ..

Yan said...

Cantiknya drawing.. Nampak clean dan sincere.

My Life My World said...

Amy Syaquena - Shantik kan gambar dia.... hehehe. Ini kes anak masuk bakul mak tolong angkatkan ;)

p/s: datang skodeng selalu selalu yer Amy

My Life My World said...

azrina03.07 - Hahahaha ... akak pun tak perasan Reen. Betul betul betul ... pandai lah awak ni. Akak kasik 10 markah.

Tag!!! ... nanti akak sampai rumah Reen yer ;)

My Life My World said...

Yan - Anak anak memang berhati telus Yan. Mak dia lah kengkadang sibuk suruh tambah itu ini kat lukisan dia.Lepas tu terus jadi tak lawa ... hukhukhuk

IXORAROXI said...

JAF, cuba hantar lukisan2 Aran yang cantik2 ni ke unit Pendidikan Berita Harian, kalau publish, Aran boleh dapat payment tau, making money

My Life My World said...

IXORAROXI -Oh! iyer ke Ix ... tak pernah tahu pulak pasal nih. Tak per nanti saya bukak website dia. Ada kut kan? Thanks for the info dear