Monday, December 7, 2009

KENDURI KAWIN DI AWAL DISEMBER

Sabtu, 05 Disember 2009


Wedding kali ini adalah di Rawang. Bukan kawan aku yang kawin, tapi adik kawan. Kakak pengantin adalah kawan aku...Shema ... aku dah kenal about 10 tahun lalu, sejak dia zaman anak dara sampai le anak dia dah beso. Kami tak seopis, tapi kerja kami selalu bertaut yang menyebabkan kami agak ler rapat.




Budak lelaki yang manis dan yang ada bulu bulu kat songkok tu ler adik Shema. Waktu kami datang pun dah lewat, pengantin dan keluarga duk asyik ambik gambar. Tak jauh pun rumah Shema dari rumah aku, ikut jalan belakang melalui Kundang, jap jer dah sampai. Jalan pun tak sesak, nasib baik tak hujan walaupun cuaca redup jer dan nyaman.






Anak anak sedang menjamu selera ... saje jer datang pukul 3.oo petang. Nak bagi perut betul betul lapar, baru boleh makan banyak banyak . Muahahahaha ... keji sungguh mak dia.





Iqa sajer jer cover muka dia, sebab ada jerawat batu yang besar sudah hinggap betul betul atas hidung dia. Yang kelakar nye, jerawat dia dah dekat seminggu tak pecah pecah lagi. Kak Long biasa ler, pasti senyum sengget kalau pandang kamera...






Yang ni nasi minyak mak dia, punyer lah giler aku ni, sempat snap dulu sebelum makan. Anak anak aku dah geleng kepala, tengok kegilaan mak dia. Pantang buat apa jer nak ambik gambar. Boleh pulak aku cakap kat anak-anak masa dalam perjalanan kat kenduri tu. "Apasal mak rasa kenyang jer, macam mana nak makan kenduri nanti ni" ... tetiba Aran boleh menyampuk "Agak nyer ada ruang lagi tak kat perut mak?". Kak Long, Iqa dan Hilman dah start gelak. "Mak, kata dah kenyang, nanti mesti mak boleh makan banyak punyer" ....kata Kak Long. Memang betul pun, licin pinggan mak ... hahahahaha. Sapa lagi lah yang kenal mak nyer, kalau bukan anak anak dia jugak kan kan kan. Habis tu macam mana nak kurus. Mak pulak pantang ... pantang nampak makanan. Makin nak diet , makin banyak makan. Tolong ............. Iman pinjam trainer boleh? Susu sanggup ker? :)



10 comments:

Imn said...

Boleh boleh , tapi trainer tu selalu on call :) hahaha

Mrs Taz said...

Ahahaha ... tak pe la acik, janji hati senang , kalo orang mmg sayangkan kita camne rupa kita pun dia akan sayang .. i love you hehe :)

My Life My World said...

Iman - itu ler pasal ... Psssttt ... Iman jom kita masuk 'Biggest Losser Sungai Buloh' nak. Trainer awak Susu, Trainer auntie Kak Long. Kita tengok siapa paling banyak turun berat ;) Hahahahahaha ....

My Life My World said...

Mrs Taz - Betul tu Zia. Macam Zia kan, maintain jer dan makin cantik, tu yang sapa sapa jeling kat Zia harus kena tumbuk mamat tu dengan Yan. (Wink wink) ... Hehehehehe

IXORAROXI said...

kalau IX pegi kenduri, kalau nasi minyak ke nasi beriyanike atau sewaktu dengannya memang tak boleh nak makan, selalunya ratah lauk2 nya je, tu pun kalau sedap lerr...benornya kalau nak pi kenduri kena perut lapo baru best nak membedal :D

azieazah said...

Wahhh .. makan kenduri yerrr...

alahai.. Kak Azie kalu kenduri ker, majlis ker.. jarang dapat hayati makanan.. sbb memang tak leh nak makan sepuasnya..

taktau kenapa.. lama dah gitu, tapi tak lost weight punnn..

Hmmm... put me in... Biggest Loser Sg Buloh, pleaseeeee...!

My Life My World said...

Ixoraroxi - ala rugi awak. Tapi bagus jugak jaga badan tak makan minyak minyak. Tapi yang minyak minyak tu ler yang acik suker.

Kalau jumpa kenduri kawin buat lauk orang kampung lagi best. Ayam panggang ker, sambal belacan ker, ulam, masak lemak nangka dengan ikan masin ker, gulai umbut kelapa ker .... Perghhhh ... aaaa dah lapar balik.

My Life My World said...

azieazah - apasal tak dapat makan puas puas? Ibu mithali, kena pastikan anak anak makan dulu yer .... Bagus akak.

Fullamak .... Iman ... kita dah ada peserta lain nak join nih. Lagi ramai lagi bagus. Akak, kalau kita ajak BC dia nak tak. Hahahahaha ... dia dah lulus dah nak masuk biggest losser(espc. tang perut dia), lagi satu dia sering berada di Sg. Buloh (Agak nyer dia tahu tak kita ngumpat dia) Hahahahahah

jane said...

slm kak....
best kek tuh....kite nak sikit...........haha

My Life My World said...

Jane - Salam untuk awak jugak. Besar hati akak Jane sampai ke Blog akak. Tak sangka :) Nak kek tu yer ... hehehehe ... kena ler kawin dulu ;)