Tuesday, October 26, 2010

ADA AJER JAWAPAN NYER



Aku suka makan beramai-ramai. Tak suka makan sorang-sorang. Selain senang nak kemas dapur, dapat eratkan sillaturahim dan bertukar-tukar cerita, boleh gak tengok perangai anak bila makan. Yang aku selalu perhati ... Hilman dan Paan kalau makan lauk kegemaran dia orang, lauk tu mesti nak simpan tepi. Bagi dia orang berdua ni, biar abis nasik dulu jangan abis lauk. Kekadang datang idea jahat aku, nak jer rembat lauk yang dia orang simpan tu. Hehehehe ... sebab macam tak nak makan jer kuis-kuis tepi semua.

Semalam dulukan aku masak ayam yang kat cerita bawah tu. Masa Hilman tengah makan aku duk tepi dia. Aku tanya ler, "Man nasi dah abis, apasal tak makan lauk ni, tak nak ker?" .... jawap dia dengan muka toya "Save the best for the last" ... Ecewah! ada jer jawapan kau yer Man, ingat nak nyanyi lagu Vanessa Williams ker. Bila terkenangkan perangai anak-anak ni, kekadang buat aku senyum panjang ... macam macam la jawapan korang. Ikut sapa ler agak nyer ek .... hehehehe loyar buruk sungguh.

11 comments:

mohdandmeriam said...

salam ros..hehe..macam2 kan.. rela makan nasi dlu baru ratah lauk..biarlah ros asalkan mereka bahagia..tu yg penting..

My Life My World said...

mohdandmeriam - Salam Mak Cik :)

Baru teringat, saya dulu pun gitu gak. Kalau dapat ayam, cepat cepat sorok bawah nasi. Lepas tu mintak ayam lagi dengan mak ... hehehehe.

ayang said...

Budak-budak la ni punya perangai kot eehhh.. Anak buah ayang pun cam tu gak..

My Life My World said...

ayang - Salam Ayang :)

Oh! iyer ker ... tak sangka pulak. Ingat anak akak jer macam tu. Ayang tak macam tu ker? ... hehehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hehehe...


macam-macam ragam anak ni kan kak..
setiap sorang perangai lain-lain..


anak saya yg suka menjawab , si Angah.. ada aje...

Mrs Taz said...

hahaha kelakar la .. mmg la kan anak² penghibur hati ... tapi ye la cik mmg sama sume budak² suka simpan tepi ..zia pun sama gak hehe

My Life My World said...

azrina03.07 - Salam Rina :)

Ramai anak, lagi banyak ragam nyer Rina, tapi seronok. Tak letih nak layan dia orang ni. Angah acik lak, dia lah yang paling tak banyak cakap ... hehehehe ... tapi Drama Queen. Penuh dengan emosi dan memek muka... hahahaha. Mak sayang Iqa.

My Life My World said...

Mrs Taz - Salam Zia

Oh! iyer ker Zia pun macam tu. Tapi boleh percaya gak, Zia kan masih kecik dan comel kat pandangan mata Acik ... sesuaiiiiii gitu nak buat macam anak-anak acik ;D

Anonymous said...

anakaciktaklaku



hahahahaha

My Life My World said...

Anon - Salam Anon

Kesian ... hahahahaha

Anonymous said...

anakaciktaklaku

kesian makk hahahahaha