Wednesday, November 6, 2013

SPM 2013Hari ini 6 November 2013 ... Bermula nya peperiksaan SPM untuk anak anak yang lahir pada tahun 1996. Nur Haziqah ... mak doakan Iqa tenang dan dipermudahkan dalam menghadapi peperiksaan ini. Semoga diberikan kesihatan yang baik sepanjang peperiksaan ini. Semoga beroleh keputusan cemerlang hendaknya. AMIN. 

Tak tahu nak kata apa dah ... sangat-sangat risau, kecut perut dan nervous. Tiap-tiap kali peperiksaan beso, perasaan ini lah yang akan aku alami. Macam diri sendiri yang ambil peperiksaan. Begitulah kut perasaan seorang ibu. Cuma berbezanya kali ini, Iqa jauh di Selatan ... tak dapat mak nak hantar pergi periksa setiap hari macam mak buat kat Kak Long. Waktu Kak Long, boleh jugak mak beri semangat hari-hari. Sampai Kak Long pulak kata, "mak jangan stress boleh tak?" ... hahaha. Waktu Iqa sekadar sms dan call jer lah. Kengkadang nak call pun susah dapat, memanjang jer PREP. Semoga kehidupan di asrama buat Iqa lebih fokus pada peperiksaan kali ini. IQA BOLEH !!! Insya ALLAH.Good Luck jugak untuk semua kawan-kawan Iqa di SMK Bukit Rahman Putra
 dan di MRSM Johor Bahru 

4 comments:

ayang said...

good luck iqa.. buat yg terbaik.. pas tu tawakal k..
to mak dia.. x yah kecut2.. anak u pandai2..

My Life My World said...

TO Ayang ... terima kasih. Insya ALLAH yang terbaik untuk Iqa. Takut I baca statement akhir U tu ... perjalanan masih panjang lagi nih.

azieazah said...

Berdasarkan pengalaman. Budak MRSM ni ibarat sebelah kaki dah masuk U (Uitm la selalunya).

Budak MARA ni ibarat anak emas. Masa depan diyakini cerah.

Esok lusa, Jaf tahu la apa maknanya. All the best to IQA..

She can do it!

My Life My World said...

To Azieazah ... terima kasih Kak AA. For sure atas pengalaman akak kan, diharapkan begitulah untuk Iqa. AMIN.

Insya ALLAH, semoga dia dapat tempat di mana-mana IPTA.